+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Óriási győzelem a közvetlen rivális ellen!

by: ckkse

0

A K&H Liga NBI-es bajnokság 16-ik fordulójában az utolsó szalmaszálba kellett belekapaszkodni csapatunknak, hiszen az előttünk lévő, de még látótávolságon belüli Fejér B.Á.L. Veszprém érkezett hozzánk, akik ellen csak a győzelem jöhetett szóba. A „kis Veszprém” természetesen ugyan erre készült ellenünk és magabiztosan várta meccset, ami nem is csoda, hiszen múlt héten a bajnokságban viszonylag simán verte a Budakalászt, a hét közben pedig az Európa Ligában a francia sztárcsapat Montpellier ellen kevés választotta el őket a pontszerzéstől. Igazi „4 pontos” derbire volt tehát kilátás, telt házzal Abonyban és végig forró hangulattal.

I. félidő összefoglaló:

Álomszerűen kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen az elmúlt hetekben ihletett formában játszó Kállai Martin két gyors góljával hamar vezetést szereztünk. Nem kellet sokat várni az első Dzsamali bombára sem amivel már 3-1-re vezettünk. Emberelőnybe is kerültünk, ami után a szintén remek napot kifogó Juhász Karcsi pillanatai jöttek: remek egyéni villanások, cselek után 1 percen belül két gólt vágott játékosunk, így a hatodik percben már 5-1-re vezettünk! Ekkor kicsit lassulni kezdett a játék, de a gólok továbbra is felváltva születtek. (8-4) Az első 15 percet három szinte egymás után jövő 2 perces hátránnyal zártuk, de a különbség nem változott, sőt! A 4-5 gólos előny tartásához, nagyon kellettek Kránitz bravúrjai is. (10-5) Eljött az első holtpont is a 15-ik és a 21-ik perc között. A buta labdaeladásainkat azonnal megbüntette a fiatal vendég csapat, és egy 7-2-es futást bemutatva 12-12-re egalizáltak! Szerencsére, most nem tört meg csapatunk, Nagy Károly időkérése után újabb erőket mozgósítottunk, nem mellesleg szakmai igazgatónk, Császár Gábor is játékra jelentkezett és megvillantva régi világklasszisát. A félidő előtti utolsó percekben, kulcspillanatokban szerzett 3 gólt, plusz Pásztor is megvillant, így 3 gólos előnnyel mehettünk a nagyszünetre. (16-13)

II. félidő összefoglaló:

Amilyen jól kezdtük az első félidőt, épp olyan jól nyitottunk a második játékrészben is! 5 perc alatt 4-0-ás futást mutattunk be, rutinos játékosaink vitték a prímet (Dzsamali 2, Császár, Pásztor 1-1 góllal) így a 36-ik percben ki is kellett kérnie az idejét Konkoly Csabának a vendégek vezetőedzőjének.(20-13) Az időkérés sajnos változást hozott a játékban és pillanatok alatt 3 gólt ledolgoztak a vendégek a nagy előnyünkből, jött is Nagy Károly időkérése is. (21-17) Csomor Tomi góljával jöttünk ki és tudatosan elkezdtük lassítani a játékot tartva 4-5 gólos előnyünket. A 40-ik és az 50-ik perc között befalazták a kapukat és ekkor jöttek el az igazi nagy Kránitz Zoli bravúrok, plusz Aleksza Tomi is megfogta a Veszprém heteseit – kettőből, kettőt – így az utolsó 10 percre Kállai ötödik gólja után 24-18-as előnnyel mehettünk. Ekkor még volt egy utolsó nagy rohama a vendégeknek, fel is jöttek 5 perccel a vége előtt 4 gólra (26-22), de az utolsó szó az időt jól menedzselő Ceglédé volt és végül magabiztosan 28-22-re nyertek kedvenceink.

Elmondhatatlanul fontos két pontot gyűjtött be a Ceglédi KKSE, a fiúk végre megmutatták azt a ceglédi közönségnek, hogy miért is gondolják sokan, hogy reális helye van a legmagasabb osztályban csapatunknak. Reméljük ez a siker olyan gátakat fog áttörné, ami a győzelem útjára vezeti a csapatot, hiszen ma nem csak a Fejér B.Á.L Veszprémet győzték le a ceglédi fiúk, hanem önmagukat is! Férfi munka volt! Köszönjük a szurkolók támogatását is!

 

HÉP-Cegléd – Fejér B.Á.L. Veszprém 28-22 (16-13)

Abony, 350 néző
V.: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Cegléd: KRÁNITZ, Csomor 2, JAMALI 8, Spekhardt 1, Juhász 4, KÁLLAI 5, Pásztor 2 , Csere: Alexa (kapus), Szepesi 3, CSÁSZÁR 6, Mazák, Tóth, Bartha, Kende, Farkas 2. Edző: Nagy Károly.

Veszprém: Balogh, Gál, Vetési 1, BUGYÁKI, Szrnka 2, STRANIGG 8, Hári, Csere: Miklós G., (kapus), Éles B. 1 (1), PULAY 7, Éles Zs., Szmetán 2, Molnár 1, Szatmári, Machac. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 1/3.

Mestermérleg:

Nagy Károly: Tudtuk, hogy számunkra ez egy élet-halál mérkőzés lesz, ahol csak a győzelem az elfogadható. A mérkőzés kulcs momentumaiban azt gondolom, hogy most jól tudunk kijönni, de természetesen nagyon kellett az is, hogy a kapuson ilyen jó teljesítményt nyújtson. Van még javítani valónk, de megpróbálunk a győzelem útján elindulni.

Konkoly Csaba: Felkészültünk az ellenfelünkből, tudtam hogy ez az őszi mérkőzéshez képest egy sokkal szorosabb, kiegyenlítettebb találkozó lesz. Indiszponáltan kezdtük a mérkőzést, viszont az első félidőben a döntetlennél sikerült utolérni a Ceglédet. Ekkor tudott váltani ellenfelünk és vissza szerezte az előnyét. A második félidőben változtattunk a védekezésünkön, de most ez nem volt elég ezen a fontos találkozón a pontokhoz.