+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Óriási győzelem a listavezető ellen

by: ckkse

0

A Cegléd KKSE felnőt csapata az elmúlt félévben hatalmas utat járt be. Az őszi remek rajt után a covid vírus és a sérülések hónapokig visszavetették a csapat teljesítményét és amikor valamennyire pislákolni kezdett a fény, újra jött egy sérülés és egy váratlan vereség. Az új évbe, régi és új igazolásokkal, megfrissült kerettel indult a Cegléd, döcögött a kezdés így gyakorlatilag győzelmi kényszerbe kerültek Nagy Károly fiai. A tét nem nyomasztotta a fiúkat elkezdtek játszani és ami a legfontosabb elkezdtek nyerni! Így érkeztünk meg a bajnokságot vezető Orosháza elleni idegenbeli rangadóhoz, ahol immár mindenki egy ki-ki mérkőzést várt. A találkozó végül számunkra remek játékot és egy nagyszerű eredmény hozott:

Idegesen és pontatlanul kezdett mind két együttes. A hazaiak egy hetest hibáztak el, mi pedig a helyzeteinket. Az ötödik percig kellett várni az első gólig, az Orosháziak szerezték meg az előnyt, de Juhász Karcsi azonnal egyenlíteni tudott. Kezdtek beindulni a támadó oldalon a csapatok, sorra születtek felváltva a gólok, így a 13-ik percben a derbin remekül játszó beállónk, – Teleki Levente gólja után – már 5-5-öt mutatott az eredményjelző. Egy kisebb Orosháza momentummal folytatódott a találkozó 5 perc alatt 5-3 futás után az első félidő utolsó 10 percének 10-7-es hátránnyal indultunk. Bendicsek Ákos és Tóth Norbert gyorsan szépített, de erre jött két hazai gól is. Az utolsó percek az első játékrészben sorsdöntőek voltak a meccset nézve, 13-10-es ceglédi hátrányban viszont megérezte a pillanat súlyát a csapat! A Szepesi vezette roham után bő 3 perc alatt 4-0-ás rohamot produkáltunk és ugyan lőtt egy gólt az Orosháza is még, mégis mi mehettünk jobb szájízzel az öltözőbe, 14-14-es állásnál.

 

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, az Orosháza vette magához a vezetést, de Kállai és Juhász mind két ízben egyenlíteni tudott. Utólag elmondható, 16-16-os állásnál újabb fordulópont jött a mérkőzésbe, ezúttal ceglédi kézisek főszereplésével! A védekezés összeállt és emellé olyan kapusteljesítményt hozott Tamási Zsolt, amire minden egyes néző csettinthetett. Tamási végül, 23 lövésből 12 védést mutatott be, avagy egészen szenzációs 50% feletti védéshatékonyságot mutatott be és tartotta a csapatnál a második félidőben kiharcolt előnyt. Hiszen az utolsó 10 percnek már 21-24-es ceglédi előnnyel mehettünk. Szepesi indította meg az utolsó nagy ceglédi rohamot, ami végül a győzelmet is bebiztosította. (Szepesi az egész találkozó legeredményesebb játékosa lett, 8 lövéséből 8 gól született!) Az utolsó percekben újra nem kellett izgulni, már csak az volt a kérdés mekkora lesz a különbség. Az utolsó gólt ugyan a hazaiak szerezték, de ez volt az utolsó örömük, hiszen egészen magabiztos 23-29-es győzelmet aratott a Ceglédi KKSE!

 

Ezúton szeretné megköszönni a csapat a rengeteg bíztatást és azt, hogy immár idegenben is elkísérték őket a ceglédi kézilabda szimpatizánsok, nagyon sokat jelentett ez a csapatnak! Három győzelem zsinórban, élcsapatok ellen és ezek közül az éllovas otthonából elvinni a két pontot óriási dolog, de itt nem szabad megállni! Maradni kell a győzelem útján és immár esélyesként is behúzni a meccseket!

 

Így tovább fiúk!

Hajrá Ceglédi KKSE!