+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Sikerrel vettük az egri túrát! – győzelem az első edzőmeccsen –

by: ckkse

0

 

 

Két hete kezdte meg az NB I-es bajnokságra való felkészülését csapatunk. A napi két edzés mellett, kevés most a pihenő, így az első edzőmérkőzésre az Eger ellen – ahogy ilyenkor lenni kell – nehéz, fáradt lábakon érkeztek meg a ceglédi fiúk.

Kisebb betegség és sérülés miatt elővigyázatoságból nem játszott a mérkőzésen 4 meghatározó játékos, (Juhász Károly, Hajdú Péter, Pásztor Ákos és Tóth Márton) így még inkább lehetősége volt a fiataloknak és az új játékosoknak megmutatni magukat.

Ellenfelünk, az NB I-ből frissen kiesett Eger továbbra is jó erőt képvisel és szinte biztos, hogy az idei szezonban az NB I/B  egyik legnagyobb bajnokesélyese lesz. A céljuk is az első osztály, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az első – szintén a héten – lejátszott edzőmeccsükön, viszonylag simám 28-22-re vereték idegenben, az immár NB I-es Budai Farkasok csapatát.

A mérkőzést jobban kezdte az Eger, hamar 4-1-es előnyre tettek szert, mi még, (avagy a játékosok) leginkább egymást próbálták megismerni, ezért is döcögött a támadójáték. Az első félidő második részében rendeződtek a sorok és 8-8-nál először tudtunk egyenlíteni. Gólok tekintetében ekkor az összesen 6 találatot szerző fiatal jobbszélsőnk Szücs Balázs húzta a szekeret, de ekkor már az egész csapat éledezett. A félidei nagy szünetre így is egy gólos hátrányba mentünk. (13-12)

A második félidőben ismét sok játékos kapott szerepet, mindenki masszív perceket játszott, még a 16 éves saját nevelés Panghy Barnabás és szintén ifista Farkas Bence is, akik 1, illetve 2 góllal járultak hozzá a fordításhoz. A második 30 percben kezdett körvonalazódni, amit a szakvezetés szeretne látni az idei, megfiatalított csapattól: avagy sok gyors, lendületes, futós támadás építés volt, emellett jó védekezés, így hamar meg is fordult az eredmény. Az utolsó 5 percben már 5 góllal vezettünk állandósítva az előnyünket, végül az utolsó fél percben kozmetikázott az Eger és alakult ki a 23-26-os ceglédi győzelemmel záruló végeredmény. Összességében a győzelemhez tényleg szó szerint mindenki hozzátett: mind a 3 felnőtt kapusunk, az új játékosok, a fiatalok és természetesen a több éve Ceglédet szolgáló régi kedvencek is.

Természetesen az első felkészülési mérkőzésből messze menő következtetéseket nem lehet levonni. Nagy Károly vezetőedző is szűkszavúan nyilatkozott a találkozó után: „Elkezdtük, jó célt szolgált a meccs!” Azonban az már most látszik, hogy Ceglédnek ismét lesz egy nagyon szerethető, lendületes csapata az NB I-ben!