+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Sokáig meccsben tudtunk maradni a világklasszisok ellen

by: ckkse

0

Az őszi első féléves etap végéhez értünk. Csapatunk – a Budakalász elleni mérkőzésen kívül – végig idegenben játszotta aktuális NB I-es bajnoki mérkőzéseit. Ez alól nem képzett kivételt a 13-ik fordulóban, a világ egyik legjobb csapatának számító Telekom Veszprém sem. Ezúttal is sok-sok hiányzóval (Tóth, Pásztor, Kende, Hajdú, Spekhardt) vágtunk neki a mérkőzésnek, így ismét masszív percekre számíthattak, a saját nevelésű fiatalok is, akik – előretekintve – jó játékkal és gólokkal hálálták meg Nagy Károly vezetőedző „ajándékát”, megelőlegezett bizalmát.

 

I. félidő összefoglaló:

A hét ezer fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában negyedház várta a feleket, a Veszprém azonban nem nagyon pihentettet és hozott fel ifi játékosokat, így egy bomba erős kerettel néztünk szembe. Az elején hamar ránk ijesztett a hazai alakulat, hogy itt ma nem ismer kegyelmet, sorra szerezték a könnyű gólokat, pillanatok alatt alakították ki a helyzeteket, szerencsére Kállai Martin a legjobbkor bombázott egy gólt a jobb alsóba, lehűtve ezzel a veszprémi rohamot. (4-1) Kállai önbizalmának jót tett a gyors gól, hiszen az első 10 percben olyan ihletett formában játszott, ahogy már nagyon régen láttuk. Kellett is az ő jó játéka, mert a másik lövő oldalon nagyon készültek Iman Dzsamaliból, akin először ceglédi itt léte óta kifogtak az elején: Cupara sorra hárította a lövéseit. Nem úgy Kállaiét aki 5 perc után három gólnál tartott. (5-3)  Egész szépen tartottuk magunkat, emlékezetes gólt szerzett Juhász Károly, aki a Veszprém Arénában Carlos Perezt megidézve két lábról felugorva emelkedett hatalmasat és bombázott védhetetlenül a kapuba. (9-6) Momir Ilic csapata a következő 10 perces részt nagyon meghúzta, pillanatok alatt szereztek négy gólt, a mi válaszunk nélkül, egyértelműsítve ki a BL. aspiráns alakulat. (13-6) Csapatunk erényének legyen mondva, az első félidő utolsó részére nagyon össze kapták magukat  fiúk, pedig ekkor pihent Juhász is, aki helyén a 16 éves Panghy Barna irányított és Dzsamali is akit pedig Bartha Bence helyettesített ekkor. Nem is akárhogy! Szücs Balázs indította meg a felzárkózást, majd Bartha bombái következtek, Iman visszatérésével jött gyors két gól is, majd Panghy tört be bátran és szerzett remek találatot! (17-14) Gyakorlatilag visszajöttünk a meccsbe és a félidőre „csak” 20-16-os hátránnyal mehettünk.

II. félidő összefoglaló:

Jól mutatja, a ceglédi meglepetés erejét, hogy a második félidőre gyakorlatilag BL. sorával jött ki a Veszprém! Corrales a kapuban egyből bizonyította miért is ő a világ egyik legjobbja. Azonban ő se tudott mit kezdeni, az addig csak a lövéseit kereső Dzsamalival! Nagyon elkapta a fonalat az egykori csapata ellen Iman, sorra szerezte a ceglédi találatokat továbbra is látótávolságot tartva végül ismét meglett neki a 10 gól a meccsen. Sőt Szepesi gólja után már egészen közel is kerültünk ismét a sztárcsapathoz! (24-21) Persze várható volt, hogy jönni fog egy pont, amikor elkezdünk fáradni ez pedig a 40-ik percben következett be. Innen volt egy 9-2-es futása pillanatok alatt Veszprémnek, lehűtve az egyre fokozódó ceglédi kedélyeket. (33-23) Az utolsó negyed órában ismét gyakoroltuk a 7-6 elleni játékot, amit ugyan párszor megbüntetett a Veszprém, de ismét szereztünk belőle szép gólokat. Szücs Balázs helyére – aki szülővárosa ellen 3/3-al és jó játékkal zárt – a végén Farkas Bence „kis Csoki” is beállt, aki szép találatával ismét 10 gólon belülre hozta a Ceglédet. (41-32) Ezért a tisztes eredményért végéig küzdöttünk, így Teleki Levente utolsó másodperces gólja után kialakult a vállalható végeredmény: 44-35 a Telekom Veszprémnek.

Harmincöt gólt szerezni a Veszprém Arénában bármelyik csapatnak megsüvegelendő, emellett pedig ki kell emelni, hogy a kapusokon kívül szinte az összes, szám szerint 11 mezőnyjátékosunk gólt szerzett, ami jól mutatja mennyire akart mindenki. Sok-sok olyan meccsünk van már amiből lehet építkezni tavasszal, ilyen volt ez a mostani is. 2023-ban viszont hazai pályán muszáj lesz pontokat szerezni a bennmaradás érekében. Képes rá ez a csapat, így egy jó januári felkészülés után, meg kell mutatni a fiúknak, hogy az NB I-ben a helye a Ceglédnek!

 

TELEKOM VESZPRÉM–HÉP-CEGLÉD 44–35 (20–16)

Veszprém Aréna, 1000 néző.

VESZPRÉM: Cupara – GASPER MARGUC 7 (1), Ilic Z. 2, ED-DERA 7, A. NILSSON 6, Nenadics 2, Strlek 2. Csere: Corrales, Mikler K. (kapusok), Pesmalbek 2, Sipos 1, Lauge 1, ELÍSSON 6, Mahé 3, VAJLUPAU 4, Lukács P. 1. Edző: Momir Ilics
CEGLÉD: Tamási – Szűcs Balázs 3, Juhász K. 1, Teleki 2, BARTHA 4, Csomor, DZSAMALI 10. Csere: Kránitz, Aleksza (kapusok), MAZÁK 4, KÁLLAI 5, Markovics 3, Szepesi I. 1, Panghy 1, Farkas B. 1. Edző: Nagy Károly
V:
Sándor Gy., Szabó B. Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 14. p.: 12–6. 27. p.: 17–14. 36. p.: 24–20. 40. p.: 30–23. 44. p.: 33–23. 54. p.: 40–29. 58. p.: 43–33. Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0

MESTERMÉRLEG:
Gulyás Péter (másodedző): – Nehéz az utolsó fordulóra plusz motivációt találni. Ez látszott a meccsen, voltak gyenge periódusaink. Elismerésem Mikler Krisztián második félidei teljesítményéhez.
Nagy Károly: – Nem vagyunk egy súlycsoportban, úgy készültünk, hogy ne legyen megalázó a vereség. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, néhány dolgot gyakorolni, több-kevesebb sikerrel. Nem volt nagy a tempó, így tudtuk tartani. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, nagy élmény egy ilyen csapat ellen pályára lépni.