+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Sorsdöntő bajnoki a Fradi ellen!

by: ckkse

0

A K&H Liga NB I-es bajnokság 25-ik fordulója egyben az utolsó előtt bajnoki mérkőzésünk a 2022/2023-as idényben. A Ferencváros elleni hazai derbi, egyben az utolsó olyan találkozó, ahol reálisan pontokat szerezhetünk, hiszen az utolsóm fordulóban, a BL. negyeddöntőig jutó Telekom Veszprém érkezik hozzánk, akik ellen a tisztes helytállás a realitás. Két hete még a Balatonfüred elleni győzelem után jó helyzetből várhattuk az utolsó fordulókat, a múlt héten azonban minden borult. Nem kieső helyről vágtunk neki a fordulónak, a Dabas ellen játszottunk mérkőzést ahol ugyan 3 góllal kapituláltunk, de fél szemünk a kiesés ellen szintén menekülő Fejér B.Á.L. Veszprémen volt. Ellenfelünk – nagy meglepetésre – az egész mérkőzését kontrollálva verte azt a NEKA-t akik tavasszal, bő egy hónappal ezelőtt még a Telekom Veszprémmel is remiztek, nos most a „kis Veszprémmel” nem bírtak… 2 pont előny ismét a Fejér B.Á.L.-nál így most a Fradi ellen tényleg az utolsó utáni szalmaszálba kell kapaszkodni, de a sorsunk már nem a mi kezünkbe van. A bennmaradásért ma verni kell a Fradit, a már kieső Budai Farkasoknak pedig nyerni kell a „kis Veszprém” ellen. Ebben az esetben ismét mi lennénk az utolsó fordulót várva a biztos bennmaradók. Na de koncentráljunk aktuális ellenfelünkre, akik 6 győzelmet számláló sorozatból jönnek és még a bronzérem megszerzésére is reális esélyük van.

A Fradi évek óta szisztematikusan építkezve halad felfele az NB I-es bajnokságban, ezzel együtt az Európa Ligában is már szenzációs sikereket ért el idén. Keretét illetően egykori és mostani magyar válogatottakra épít, emellett pedig a jövő magyar válogatottját is alkotható tehetséges fiatalokra. Ősszel sokkal hektikusabbak voltak a bajnokságban, köszönhetően a kettős terhelésnek, tavasszal viszont sorra fektetik két válla az ellenfeleiket. Ősszel a Cegléd az egész bajnokság egyik legnagyobb meglepetéséhez volt nagyon közel, hiszen az utolsó percekig reális esélye volt a győzelem megszerzésére. Sajnos a végjátékban ott is rosszul jöttünk kis és végül fájó vereség lett a vége.

A ceglédi csapat emelt fővel, az utolsókig küzdeni fog, ez borítékolható. Nagy Károly vezetőedző egész héten arra készítette fel a fiúkat, hogy mint ahogy tavasszal annyiszor megmutatták, most is méltó ellenfelei tudjunk lenni az NB I-es élcsapatnak. Biztosan minden extránkra szükség lesz, hogy csodát tegyünk ma és elhozzuk a két pontot. Márpedig mi erre készülünk, reméljük a szurkolók még szintén ott lesznek a fiúkkal és a végsőkig buzdítják, az egyébként szinte teljesen egészséges keretet!