+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Sorsdöntő bajnoki mérkőzés következik!

by: ckkse

0

Nem túlzás a címben állított felvetés, hiszen a Ceglédi KKSE olyan NB 1-es bajnoki mérkőzést játszik pénteken 18:00-ás kezdéssel, ahol kötelező nyernie, amennyiben továbbra is a felnőtt bajnokság legmagasabb osztályában szeretne maradni. Az abonyi, „hazai” találkozón azt a Fejér B.Á.L. Veszprémet fogadjuk, akik szintén a bajnokság hátsó felében tanyáznak 4 ponttal megelőzve a Ceglédet. Az EHF Európa-ligában is érdekelt ellenfelünk, kedden még a Montpellier otthonában játszott mérkőzést, így a francia út után ellenünk alighanem kissé fáradtak lesznek.

Az viszont mellettük szól, hogy idén megtanulta a „kis Veszprém” milyen folyamatosan teljesíteni, játékba lenni, így az európai kaland az előnyüket is képezheti. Ősszel nagyon sokáig vezettünk ellenük, az első félidőben 4-5 góllal is. Sajnos a végjátékban ott teljes leblokkolás jött, amit az akkor hazai Veszprémiek ihletett játékkal ki is használtak. Ellenfelünk a legutóbbi bajnoki fordulóban óriási meglepetést okozva 32-24 arányban verte a Budakalász csapatát, így ellenünk mindenképp a 2 pont begyűjtésére készülnek.

Ehhez persze nekünk is lesz egy-két szavunk, hiszen Nagy Károly csapata mindent elkövetett azon a héten is, hogy kivívja a sikert Abonyban. A keretet illetően jó hír, hogy nagyon hosszú idő után perclimittel ugyan, de bevethető lesz Spekhardt Gergő. Mondani se kell milyen fontos szerepe van neki a csapatunkban beállósként, mind védekezésben, mind támadásban. Így gyakorlatilag a teljes keret rendelkezésére áll Nagy Károlynak, szinte a bőség zavarában kell kiválasztania a leginkább éles játékosokat, akik a kulcsmomentumokban nem remegnek meg.

Most tényleg különösen fontos, hogy a szurkolók a csapat mellé álljanak, együtt kell kiharcolni az oly régóta várt sikert!