+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Szeged simán nyert, de jár a taps a ceglédi csapatnak!

by: ckkse

0

A K&H Liga első tavaszi fordulóját hazai pályán Abonyban játszotta a Ceglédi KKSE. Jelenlegi állás szerint még legalább egy hónapig itt játssza meccseit csapatunk és márciusban foglalhatja el vadiúj csarnokát Cegléden. Az abonyi sportcsarnok, már a mérkőzés kezdete előtt 15 perccel gyakorlatilag teljesen megtelt 80%-ban hazai szurkolókkal, így remek hangulat várta a feleket.

I. félidő összefoglaló:

A teljes kerettel érkező Szeged ellen, az első 15 percben gyakorlatilag csodát csináltunk, hiszen szinte végig vezettünk és méltó ellenfele tudtunk lenni a sztárcsapatnak. Szokásához híven Dzsamali kezdett nagyon be és az egész meccsen remekül játszó Teleki Levente is góllal indított, így hamar 3-1-es vezetést szereztünk. A jó támadásainkat Kránitz Zoltán extra bravúrjai egészítették ki, így 10 perc után még mindig 7-6-ra vezettünk. Az első negyedóra végén 9-10-es hátrányban kétszer is egyenlíthettünk volna, de Alilovic klasszisát bizonyítva bravúrokat mutatott be és ez kicsit megtörte a lendületünket. Olyannyira, hogy a következő 10 percben 10-2-es futást mutattak be Bánhidi Bencéék és sajnos az első félidő legvégére gyakorlatilag állva hagyták, az egyébként remekül kezdő Ceglédet. (13-23)

II. félidő összefoglaló:

A második játékrész összességében mind két csapatnak a gyakorlásról szólt. A Cegléd a 7-6 elleni támadásvezetést gyakorolta, ami egy ilyen remek csapat ellen mint a Szeged két élű fegyver, hiszen a kicsi hibát azonnal üres kapus gólokkal büntették. Szerencsére most is minden egyes ceglédi benevezett játékos pályára léphetett, üdítő pillanat volt saját nevelésű játékosunk Farkas „kis Csoki” Bence két szemtelen gólja, ami után nagy tapsot kapott a hazai közönségtől. Kiemelhető még Kende Péter, aki hosszú sérülése után, sokat játszott új szerepében irányítóként, amit remekül oldott meg főként az első félidőben. Természetesen a világsztárokból álló Szeged a második félidőben sem lassított, így végül rendkívül magabiztosan nyert.

28-45-ös veresége ellenére a ceglédi csapat is nagy tapsot kapott a találkozó végén a közönségtől, hiszen a srácok amit tudtak azt kitették a pályára. Ami biztató, hogy egyre jobban látszik a csapategység, a fiúk a szezon elejéhez képest sokkal jobban bíznak egymásban, így a következő ki-ki mérkőzéseket bizakodva várja mindenki!

HÉP-Cegléd – OTP Bank – PICK Szeged 28-45 (13-23)


K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló, Cegléd, Varga István sportcsarnok, 400 néző. 
Vezette: Bujdosó, Horváth V.
HÉP-Cegléd: Kránitz – Pásztor 1/1, Kende 2, Teleki 6, Bartha 2, Jamali 9/2, Szepesi. Csere: Aleksza (kapus), Kállai 2,Tóth M., Markovics, Mazák 2, Szűcs 1, Csomor 1, Juhász, Farkas 2/1. Vezetőedző: Nagy Károly.
OTP Bank – PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 8/1, Tönnesen 3, Bombac 2, Rosta 7, Mackovsek 3, Frimmel 4/1. Csere: Krivokapic (kapus), Bánhidi 4, Blonz 3, Garciandía 3, Szita 1, Bodó 1, Martins 3, Stepancic 3, Tisza. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc
Hétméteres: 7/4, ill. 3/2
Mestermérleg:
Juan Carlos Pastor: Elégedett vagyok a csapatommal, főleg annak fényében, hogy tegnap tudtunk először együtt edzeni. Nagyon az elején vagyunk még, támadásban még meg kell találni a ritmusunkat, de a védekezéseket jól tudtuk gyakorolni, jól jött hogy a Cegléd 7-6- ellen is játszott ellenünk. Bodó Ricsi sérülése az egyetlen fájó pont ma, de másik oldalról pedig nagyon örülünk, hogy Luka Stepancic vissza tért a csapatba.
Nagy Károly: Nem készültünk külön a Szegedre megpróbáltuk a saját játékunkat játszani. Természetesen látjuk az óriási fizikális és tudásbeli különbséget, de bíztunk benne, hogy egy darabig együtt tudunk menni a Szegeddel, ami meg is történt a mérkőzés elején. A Szeged védekezés váltására rosszul reagáltunk, ezek után tetemes előnyt szerezett ellenfelünk. A második félidőben már én is próbáltam mindenkit játszatni, ott voltak már szép pillanatok, de ekkor már tétje nem volt a mérkőzésnek. Összességében bizakodó vagyok a következő mérkőzésekre nézve, remélem még szebbik arcunkat tudjuk mutatni azokon a derbiken, ahol reális esélyünk van a pontszerzésre.