+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Szepesi „Szepi” István: „felszabadultan, nyomás nélkül játszik a csapat”

by: ckkse

0

Szepesi István a HÉP-Cegléd színeiben immár a negyedik szezonját fogja lassan befejezni. Hamar lett a csapat és a szurkolók egyik kedvence, a mindenki által csak „Szepiként” becézett balszélső. Nem is csoda ez, hiszen a már magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozó technikás játékosunk, góljaival, elszántságával hamar kivívta magának a tiszteletet. Ezúttal a 2021/22-es szezon kiélezett hajrájáról kérdeztük.

 

Szezon elején hova vártad a csapatot, hogyan vágtatok neki a bajnokságnak?

Sz. I.: Én alapvetően a szezonnak úgy vágtam neki, hogy a felsőházas helyek egyikét az alapszakaszban biztosan érjük el. Sokáig ezzel nem is volt gond, de a már ismert okok miatt, (covid helyzet, sérüléshullám) volt jó pár meccs ahova 7-8 emberrel tudtunk csak elmenni. Elég szürreális szituáció volt ez, amivel megkellett birkózni. Nem tagadom, 5-6 meccsel az alapszakasz vége előtt volt bennem kicsi félsz a felsőházat illetően, de egyben éreztem és bíztam a csapat erejében, hogy hozni fogja az elvárt minimális célt, a felsőházat, nyomás alatt is! Végül minden jól alakult és ez a legfontosabb!

 

A felsőházban akkor már, szinte tét nélkül játszotok?

Sz. I.: Én úgy fogalmaznék, felszabadultan, nyomás nélkül játszhatunk, hiszen az alapvető célt már elértük. Persze tisztában van vele mindenki, mekkora melót tettünk ebbe bele, így az eredmény nem másodlagos sőt, nem titok minden meccsen nyerni szeretnénk! Személy szerint a felsőháznak úgy mentem neki, hogy az alapjaink nagyon biztosak. Heti 9 foglalkozás, labdás edzéseken túl, heti két kőkemény kondis edzés, futással is spékelve, egyszóval igen beletettük a munkát, így nincs mitől, vagy kitől tartanunk. Ha hozza a csapat azt, amit tud, nagyon szép is lehet ez a szezon vége…

 

Visszatérve a felsőházra, hogy látod az ellenfél csapatok erősségét?

Sz. I.: Már az alapszakasz is meglepően kiegyenlített volt rengeteg jó csapattal. A felsőházban pedig, ugyan nagyon különböző stílusú, de erejét tekintve csak kiváló gárdák vannak. Amit eddig tapasztaltam az alapján azt tudom mondani: a nyugati csoportból érkezők talán kicsit technikásabb kézilabdát játszanak. Ezzel szemben a keleti csoport éllovas, felsőházas csapatainál a fizikális játék dominál.

 

Na és mit tartasz a HÉP-Cegléd erősségének?

Sz. I.: Nyilván próbálunk minden játékelemben fejlődni, jóbbak lenni, de ha ki kéne egy dolgot emelni, akkor a védekezésünket mondanám, amely rendszeresen párosul remek kapus teljesítménnyel. Ez így egyben, óriási erőt tud adni és segíti a könnyű gólszerzési lehetőségeinket.

Saját magadról pár szót, rendbe jött a sérülésed?

Sz. I.: Az alapszakasz végén sajnos súlyos sérülést szenvedtem, gyakorlatilag elszakadt a boka szalagom. Elindult a rehabilitáció, a szalagokat helyére kellett tenni. Szépen fokozatosan tértem vissza, az elején kicsit frusztráló volt, hogy csak a hetesekre tudtam bebotorkálni. Aztán hétről-hétre jobb lett az állapotom Én is azt gondolom, kezdem visszanyerni a formámat és a legutóbbi PLER elleni győztes meccsen, már egész jól éreztem magam a pályán.

Az aktuális BFKA-Veszprém elleni mérkőzésen mi lehet a kulcs a győzelemhez?

Sz. I.: A „kis Veszprém” borzasztó fiatal, agilis csapat, akik bárkit meglephetnek, nem hiába kerültek a felsőházba. Ügyesek, nagy dinamikával játszanak, így különösen ügyelni kell a lerohanásaikra. Lassítani kell őket mindenképp. Készültünk ellenük egész héten, videós anyagokkal is feltérképeztük a játékukat. Én bizakodó vagyok, bízom a csapatban, bízom az edzői stában, egyszóval szeretnénk nyerni szombaton, hazai pályán és így visszavágni az idegenbeli vereségért!