+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Szinte végig vezettünk Dabason, de elmaradt a pontszerzés

by: ckkse

0

A férfi kézilabda NB I.es bajnokságának 11-ik fordulójában Dabasra látogatott csapatunk. Az év egyik utolsó bajnoki összecsapására, hosszú idő után több  meghatározó játékosunk visszatért, (Spekhardt, Juhász) de sajnos még így is akadtak bőven hiányzóink. Egy jó formában lévő Dabashoz látogattunk, ahol bárkinek nagy bravúrnak számít még a pontszerzés is. Lássuk, hogyan alakult a mérkőzés.

 

I. félidő összefoglaló:

Szép számban érkeztek Ceglédi szimpatizánsok is a dabasi Obo Arénában, így szinte „hazai pályán” játszhatott csapatunk. Iman Dzsamali két sistergős bombájával kezdődött a mérkőzés, ami jól megalapozta a meccsünket, hiszen hamar vezetést szereztünk. (0-2) A Dabas, egészen pontosan a válogatott formában játszó Szöllősi Szabolcs percei következtek, akinek vezetésével – három góljával – hamar visszavette a 10-ik percig az előnyt a hazai gárda. (5-3) A következő 10 perces etapban,  Juhász Károly indított meg egy nagy rohamot, de az egész csapat brillírozott! Hátul Tamási Zsolt sorra hozta a bravúrokat és a védekezés is „szigorú” volt. Kránitz Zoltán hetes védéssel ugrott be a meccsre. Elől pedig szinte mindenhonnan gól szereztünk. Így történhetett, hogy Markovics cselezése majd remek gólja után a 21-ik percben már 14-9-re vezettünk! Az első félidő utolsó szakaszára aztán vissza jött a meccsbe a Dabas. de így is három gólos vezetéssel mehettünk a nagy szünetre.  (14-17)

 

II. félidő összefoglaló:

Ismét ceglédi góllal nyitottuk a játékrészt, Csomor Tomi talált be és állította vissza a 4 gólos előnyt. A 40-ik percig azonban további sok pozitívumot, főleg védekezésben nem tudtunk felírni. A Dabas, a horvát válogatott Zlatko Horvat vezetésével sorra szerezte a könnyű gólokat, ebben a szakaszban amint gól szereztünk, szinte másodpercekre rá jött a válasz, nem mellesleg a labdaeladásainkat is kíméletlenül megbüntették, így 20 perccel a vége előtt ismét egál volt az állás. (22-22)  Sőt mi több a 44-ik percben már 2 gólos előnyt alakítottak ki a hazaiak, (25-23) de Nagy Károly ceglédi csapata ekkor újra elkezdett az első félidőben látott védekezésére támaszkodni és megállította a dabasi futást. Szücs és Csomor kétszer-kétszer a szélről talált be és Spekhardt is kibrusztolt egy gólt, aminek eredményeképp az utolsó 10 percnek előnnyel fordulhattunk! (28-29) Jött is a dabasi időkérés, ami után ugyan még volt egy gólváltás, de szűk 7 perccel a vége előtt, egy gólos ceglédi vezetésnél (29-30) elfogyott az erőnk. A hazaiak megérezték, hogy fizikálisan teljesen kimerültünk a végére, de még így is egy utolsó erejéig küzdő Ceglédet láthatott a közönség, akik még a hazaik szerint is minimum az egy pontra rászolgáltak volna. Sajnos nem így történt, a piros-fehérek a legvégén fordítottak és behúzták a meccset. (33-31)

 

Nagyon fájó a végeredmény, de ha van vereség amiből lehet építkezni az ez a találkozó. Megmutatta a Cegléd, hogy van benne spiritusz, tud küzdeni, de jelenleg még 60 percig nem tud végig 100%-on pörögni. Ezt kell rendbe hozni és tavasszal ezek a derbik, hazai pályán akár győzelmekkel is végződhetnek!