+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Tatán is maradtunk a győzelem útján!

by: ckkse

0

Az NB I/B 10-ik fordulójában a Tata csapatához látogattunk. Papíron egy biztos sikernek kellett volna jönnie, de az idei NB I/B-és bajnokságban már voltak olyan meglepetés eredmények, ami alapján joggal gondolhattuk, most is egy kiélezett csatára számíthatunk. Pedig csapatunk a kezdeti botladozás után elkapta a fonalat és a Magyar Kupát is beleszámítva negyedik győzelmére készült zsinórban. Igaz – itt kell megjegyezni – az Ajka ellen több mint faramuci helyzet adódott papíron. A pályán hiába nyertünk magabiztosan, elvették tőlünk a győzelmet. Elgondolkoztató, hogy mi a fair play jegyében mentünk bele az Ajka halasztási kérelmébe, (több játékosuk is hiányzott volna ellenünk az eredeti időpontban) végül még is mi jöttünk ki belőle rosszul. Ez elmúlt továbbléptünk, levontuk a konzekvenciákat tudjuk hibáztunk mi is, de ha csak a másik oldal is hozzánk hasonlóan a fair play szellemében viszonyul hozzánk, ez nem történhetett volna meg. Várjuk a hazai visszavágót! Vissza Tatára, csapatunkból beállós poszton továbbra is hiányzott Teleki Levente, és sajnos ezen a poszton tovább vékonyodtunk, de erről majd később, mellette Pásztor Ákos is a maródiak listáján volt és ugye Dobi Bencét is egész szezonra elvesztettük. Volt tehát ismét lehetősége bizonyítani a fiataloknak, nézzük, hogyan sikerült!

I. félidő összefoglaló:

Úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy mindig kellene! Kőkemény védekezéssel és eredményes támadójátékkal. Spekhardtot tudtuk többször is megtalálni beállósban, gyorsan szerzett is két gólt mi pedig 10 perc után már 6-2-re vezettünk! A 20-ik percig tovább nyílt az olló, kreatívan játszottunk és ami nem ránk vall, most az is bejött, mind két szélről gólokat szereztünk (Ág Bálint és Farkas Bence) így az első félidő hajrájára fordulva jött is a hazai időkérés. (4-10) Jót tett a hazaiaknak a kis pihenő, hiszen percek alatt felére csökkentették a hátrányukat , igaz nem volt az sem elvárható, hogy Tamási Zsolti kapusunk végig 50% felett véd. (9-12) Szerencsére a nagyszünet előtt vissza jött a játékunk, Markovics villogott és szerzett egymás után gyorsan két gólt, így 11-15-ös előnnyel mehettünk be az öltözőbe.

II. félidő összefoglaló:

Felpörögve jöttünk ki a második 30 percre is, igaz ezt két darab két perces kiállítással „jutalmazta” a játékvezető, azonban emberhátrányban is jól játszottunk jöttek a gólok, Kanyó az irányító poszton pörgött, Határ is betalált átlövésből és ismét hat góllal vezettünk! (16-22) Gólzáporban a második félidőben nem volt hiány, a 45-ik perc után kezdtek igazán potyogni a gólok csapatunk részéről! Kettős emberelőnybe kerültünk amit igazán megtudtunk lovagolni, sorra jöttek a szélső gólok, (Farkas „kis csoki” Bence 5-böl 5-öt lőtt a meccsen!) és az egész csapat jól szuperált.(19-27) Az utolsó 10 perc így, már tényleg csak formalitás volt, mindenki masszív perceket kapott és végül 25-33 arányban nyertünk!

Újabb magabiztos sikerünket egyedül Spekhardt Gergő sérülése árnyékolja be, aki a meccsen sajnos úgy néz ki súlyos sérülést szenvedett, a győzelmet a csapat neki ajánlja! Gyógyulj meg Speki!