+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Új igazolásunk Kende Péter! – sportcsaládból érkező 21 éves fiatal, NB I-es tapasztalattal –

by: ckkse

0

Kende Péter igazi kézilabdás családba született: édesanyja, mint kapus, édesapja, mint beállós volt NB I-es játékos. Apukája emellett hosszú évek óta a Ferencváros kötelékében edzősködik, de a nagybácsija is edző a NEKA-ban, illetve az UP. női válogatottban. Ezek után nem is csoda, hogy Péter is a kézilabdázás mellett döntött 7 évesen. Hol máshol, mint az FTC-ben , ahol nemrég elhunyt nagypapája fradi ikon volt és immár örökös tag.

A nevelőegyesületénél végigjárta az összes korosztályt, 16 évesen már a felnőttek között nyerte meg az NB II-öt és innentől kezdve – tehát rendkívül fiatalon – szinte csak a felnőttek között kapott szerepet. 17-18 évesen első NB I/B-és szezonjában rögtön az előkelő harmadik helyen végzett csapatával. Ekkor már a fradi NB I-es csapatával edzett, de a több játéklehetőség reményében a szintén NB I-es Dabashoz került kölcsönbe. Itt hamar megragadta az alkalmat és bizonyított, hiszen tizenéves játékosként 39 gólt szerzett a Dabas színeiben, olyan extra teljesítményekkel fűszerezve, mint a Pick Szegednek dobott 6 gólos meccse az első osztályban. A tavalyi évben elmondása szerint maradt benne hiányérzet, ekkor is termelte a gólokat, de már többször játszott „csak” az NB I/B-ben amellett, hogy a Dabassal rendszerint ott volt az NB I-es meccseken is.

Péter tudatos fiatalként ismét azt tartotta szem előtt, hogy ismét szintet tudjon lépni és az NB I-ben is meghatározó játékperceket kapjon. Ceglédről régebben is volt megkeresése, de most az elsők között bólintott a vezetőség megkeresésére. Tetszett neki a Császár Gábor által felvázolt koncepció, lát egy előremutató víziót, amiben ő is részt szeretne vállalni. E mellett édesapájától hallott a mindig lelkes ceglédi közönségről is! „Pepe” imádja a szikrázó hangulatot a derbiken és reméli most is – főleg az új csarnokban – olyan játékkal fognak előrukkolni, amiért érdemes lesz kilátogatni és szurkolni nekik! A balátlövőként és irányítóként is bevethető játékos remek fizikai paraméterekkel bír, ebből adódóan jó munkabírású játékos, aki a gyors tempójú – egyébként tervezett – játékban tud igazán lubickolni. (ezt bizonyította az első edzőmeccsen az Eger ellen is, ahol a mezőny legeredményesebb játékosa lett 7 góljával)

Magától mind védekezésben, mind támadásban előrelépést vár, szeretne egy emlékezetes évet nyújtani Cegléden. Jelenleg úgy érzi minden adott erre, a játékostársakkal nagyon jól megtalálta a hangot szinte azonnal, most jön az a feladat, hogy a pályán belül is megismerjék még jobban egymást. Azt gondolja egy nagy fejlődési potenciállal bíró csapatba jött, amellyel amellett, hogy biztosan bennmarad az NB I-be, szeretne még nagy meglepetéseket is okozni a ceglédi közönségnek.

Legyen így! Hajrá Kende Péter!