+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Új játékosunk a saját nevelésű Panghy Barnabás, 16 évesen a felnőtt keretben!

by: ckkse

0

Panghy Barnabás tavaly még a serdülők között is játszhatott feljátszva már ekkor is az ifikhez, de azt valószínűleg ő sem gondolta, hogy pár hónap elteltével a frissen feljutott NB I-es felnőtt keret tagja lesz. Már pedig Barnabás lassan egy hónapja a „nagy fiúkkal” edz mindennap, be is mutatkozott már a felkészülési meccseken, ahol bátor játékot mutatva, gólokat is szerezve debütált.

Barna a keret legfiatalabb tagja, jelenleg 16 éves, de már 7 évesen a Cegléd kötelékébe tartozott. Kezdetben szivacskézizett, majd a Ceglédi KKSE összes utánpótlás korosztályát végig járva jutott el a felnőttig. Utánpótlásba meghatározó edzők voltak számára Tóth Károly, illetve Tóth „Gepa” Norbert, akiktől a legtöbbet tanulta. Korosztályában kiemelkedőt nyújtott, irányítóként vezére volt csapatainak, hiszen rendszerint a gólpasszok mellett a góldobásban is kivette a részét. Ebből adódóan szinte egész utánpótlás pályafutása alatt a korosztályánál idősebbek között játszott.

Barnának lett volna esélye más egyesületbe is igazolnia, de ő abban a csapatban szeretett volna játszani, amelynek a meccsein felnőtt. Rendkívül büszke arra, hogy azokat a játékosokat tudhatja csapattársának, akiket eddig utánpótlás játékosként a nézőtérről figyelhetett. A fiatal irányítót elmondása szerint nagyon barátságosan fogadta a felnőtt keret, még is szeretné külön kiemelni Juhász Karcsit, aki egyből a szárnyai alá vette.

Barnabás még szó szerint növésben van, a tavaly nyáron 15 centit nyúlt, így az izomzata és a fizikális tulajdonságai természetesen még fejlesztést igényelnek, de nagyon jó alapanyagnak bizonyul a tehetségen túl, mivel szeret edzeni. A helyi Kossuth gimibe járó játékosnak álma, hogy stabil NB I-es játékos legyen majd évek múlva, idén pedig szeretne majd debütálni éles meccsen is az NB I-es felnőtt keretben. Tudja addig még rengeteg meló vár rá, de Panghy Barnabás szereti a kihívásokat és mindent elfog azért követni, hogy a sportba ölt hite valósággá váljon!

 

Jó úton jársz Barnabás! Hajrá!