+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Új játékosunk Bartha Bence, a „francia légióból” igazol Ceglédre!

by: ckkse

0

A kiváló felépítéssel rendelkező, majd’ 2 méter magas Bartha Bence, már kis srácként, a Budapest Honvéd színeiben ismerkedett meg a kézilabdázás alapjaival, majd ahogy a tehetségeknél manapság lenni szokott, hamar kinézte magának egy kiváló akadémia, esetünkben a NEKA.  Az akadémián hamar bedobták a mélyvízbe, hiszen 17-18 évesen már stabilan játszott az NB I/B-és felnőtt élcsapatban.

Első felnőtt évében aztán jött a váltás, a NEKA edzője Vágó Attila lett kinevezve az akkor még szintén NB I/B-és, ma már Fejér-B. Á. L. Veszprém néven futó „kis Veszprémnél”, ahová az edző vitte magával Bencét is. Itt egy súlyos sérülésből is újraépítette magát és ismét kezdett játékba lendülni, többek között a Magyar Kupa menetelésben is kivette a részét, (elődöntőt játszottak) azonban jött egy lehetőség, amivel a fiatal játékos élt is.

Franciaországba, a Strasbourg felnőtt csapatába igazolt, ahol egy teljesen más kultúrát ismerhetett meg. Jó volt kipróbálnia itt is magát, azonban Bence érezte, hogy van még dolga a magyar első osztályba, a honvágy is haza húzta, így egy év után haza jött és igazolt a csapatunkba.

Bartha Bence az a játékos, aki balátlövőként bevethető támadásban, nagy bombákat tud elereszteni, azonban – ritka – de szeret védekezni is! Elmondása szerint kifejezetten szereti a húsdarálót, mindig is nagy küzdő volt, így személyében újabb kőkemény játékossal gazdagodott a ceglédi gárda. Célja a biztos bennmaradás, de azt gondolja sok olyan játékos jött össze Cegléden, akik ha jó csapatként összeérnek, akkor komolyabb céljaik is lehetnek! Rajta nem fog múlni, ha pályára lép ígéri mindig 150%-ot fog magából kiadni!

 

Szurkolunk Bence! Hajrá!