+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Egyéb kategória

Újév, új remények – esélylatolgatás a szezon második felére –

by: ckkse

0

Nagy Károly vezetőedző:

A szezon felkészülési időszakában nyáron azt a stratégiát találtuk ki a vezetőkkel, hogy a szezon első felét végig idegenbe fogjuk játszani. Nagyot kockáztattunk ezzel, hiszen az NB 1-ben különösen fontos a hazai pálya, hiszen sokszor nüanszokon múlhat egy-egy meccs végkimenetele.(ezt tapasztaltuk ősszel is) A cél az volt, hogy tavasszal visszatérhetünk Ceglédre a bajnokság második felére, mostani állás szerint viszont így is lesz pár „hazai” meccs Abonyban. Két évvel ezelőtti NB 1 tanulsága az volt, hogy nem vettek bennünket túl komolyan az abonyi körülményeink miatt. Ennek ellenére úgy érzem, hogy van reális esélyünk a szezon második felében akár Abonyban is kiharcolnunk azokat a győzelmeket, amik lehetővé teszik, hogy NB 1-ben maradjunk. Bízom benne, hogy a legfontosabb mérkőzések már Cegléden az új csarnokukban lesznek, telt ház előtt, ami mondanom se kell, óriási segítség lenne fiatal csapatomnak.

 

Császár Gábor szakmai igazgató:

Én továbbra is pozitív vagyok a csapatot illetően és hosszútávon gondolkozom. A felnőtt alakulat nagyon nehéz féléven van túl. Teljesen megújult szinte a keret, jószerivel az új játékosok első bálozók voltak és ebből adódóan fiatalok az NB 1-ben. Így is én azt láttam, hogy hétről-hétre tudtunk csapatként fejlődni és az év végére már nagyon közel voltunk ahhoz, hogy idegenben is meglepetést szerezzünk, bravúr pontokat gyűjtsünk. Keretet illetően bízom, hogy kisebb változások lesznek csak, mivel ez a Cegléd még csak most kezdett összeérni, szó szerint csapattá formálódni. Tavasszal mindennek össze kell állni a bennmaradáshoz. A szerencse faktor se mellékes, ami reméljük hazai pályán már mellénk áll. Ősszel a Farkasok elleni győzelemmel esélyt adtunk magunknak és a reményt is meghagyta nekünk a 2 pont, hogy tudjunk az NB 1-ről még álmodni. Termesztésesen minden eshetőségre készülünk, nem fogunk nyáron semmilyen eredmény után kétségbe esni. Tavaszra a nagy célom még is az, hogy minél hamarabb haza kerüljünk, hozzuk a bennmaradást érő derbiket és a közönség és a ceglédi felnőtt csapat egymásra találjon! Ez az egyik legfontosabb aspektus ennyi idegenbeli meccs után, hiszen ha egy szerethető csapat leszünk, akik mögött ott vannak a ceglédi szurkolók, akkor biztos vagyok benne, hogy képes még extra bravúrokra is ez a fiatal csapat!

 

Kis Róbert elnök:

Nagyon sok fórumon elmondtam már, hogy a szakmai részt én rábízom azokra a szakemberekre, akikben teljes a bizalmam és akikről tudom, az egyesület – jelen esetben a felnőtt csapat – előre lépésén dolgoznak. Az én feladatom a háttér megteremtése (ebben is volt előrelépés) és a teljes klub koordinálása. A csapat szereplését illetően én a kezdetektől fogva nyugalomra és türelemre intettem mindenkit. Október környékén volt egy rossz sorozatunk, amikor nem nézett ki jól a csapat. Azóta viszont, volt egy nagy változás és most nem csak Dzsamali érkezésére gondolok. Az a munka, amit az elmúlt félévben beletettek a fiúk, az november végén és decemberben már a pályán is megmutatkozott. Bízom benne, hogy a játékban mutatott felfele ívelő forma 2023-ban is megmarad. Motivált játékosokat szeretek látni, ahogy a ceglédi közönség is a pályán, ez kiemelten fontos hiszen szurkolóinkkal tavasszal már hetente fogunk találkozni. Sűrű fél év vár ránk, én bízom benne, hogy az év eleji hosszú távon való gondolkozásunk beérik és egy folyamatosan előre lépő felnőtt csapata lesz Ceglédnek. Ezért és ezen dolgozunk!