+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Újra idegenben, a Budakalász ellen megyünk a pontokért!

by: ckkse

0

Már a 19-ik forduló következik a K&H Liga NB I-es bajnokságban, ahol hosszú idő után idegenbeli bajnokit játszik a Cegléd csapata a Budakalász ellen. Ez az egyetlen tavaszi derbi, ahol nem mi fogadjuk aktuális ellenfelünket. Ősszel hazai pályán egy nagyon feszült és a végéig kiegyenlített meccsen 23-26 arányban kikaptunk a kalásztól’. Nagyon fájó vereség volt az, mivel azon őszi meccseink között volt ez, ahol reális esélyünk lett volna a pontszerzésre.

A Csoknyai István által vezetett Budakalász stabil középcsapatnak számít a bajnokságban, akik bravúr győzelmekre is képesek. Ilyen volt például a Balatonfüred elleni győzelmük, de a legutóbbi fordulóban a Csurgó ellen is pontot raboltak. Ezért is meglepő pár érthetetlennek tűnő vereségük, amelyek közül számunkra legfájóbb, a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisunknak számító Fejér B.Á.L. Veszprém elleni bántóan  sima 8 gólos vereségük…

Keretüket illetően az általunk is jól ismert, egykori ceglédi Sinkovits Benjamin a leggólerősebb játékosuk, de pár idegenlégiósuk is a húzó embereik között vannak. A mi keretünkben most is vannak kisebb sérültek, betegek, de egyedül Iman Dzsamali játéka kérdéses.

Összességében jó állapotban van a Cegléd, jó a hangulat a csapat körül, a 2023-as esztendőben végre bajnoki meccseken is győzelmeket tudtunk aratni, méghozzá a legfőbb riválisaink ellen. A helyzet viszont úgy hozta, hogy további bravúr győzelemre is szükség van, hogy bent tudjunk maradni az első osztályban. Itt az első alkalom erre, reméljük ismét elkísérnek a szurkolóink is!