+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Bajnokság

Újra magabiztos és értékes győzelem!

by: ckkse

0

A hátralévő alapszakasz mérkőzései a ceglédi felnőtt kéziseinknek élet-halál meccsek. Nem túlzás a kifejezés, hiszen a hihetetlen szoros mezőnyben, gyakorlatilag bárki megverhet bárkit, így a kiszámíthatatlanságból fakadóan a Ceglédi KKSE-ek egy esélye van elérni az áhított felsőházat: hiba nélkül kell nyerni a hátralévő meccseket! Pláne, ha egy közvetlen rivális az ellenfél, mint most a Pick Szeged U21, akik a derbi előtt 4 ponttal előztek meg bennünket és a már felsőházat jelentő negyedik helyen álltak az NB1/B Keleti csoportjának pontvadászatában. Mind két csapat győzelemmel a háta mögött vágott neki az Abonyban lejátszott derbinek, nekünk ceglédieknek külön öröm volt, hogy újra szépszámú közönség buzdította a fiúkat, akik ezt próbálták is játékukkal meghálálni!

 

Kállai kapufája után Szepesi „Szepi” nyitotta meg a gólgyártást a mérkőzésen, amire gyors válasz jött hetesből a másik oldalon. Az első 10 percben még mindkét csapat kereste a másikon a fogást, felváltva születtek a gólok, igaz ekkor még a szegediek voltak előnyben. (3-4) Kisebb fordulópont a játékban a 13-ik perctől jött el: ekkor az új játékosunk, a szegediek ellen a Ceglédben bemutatkozó Bendicsek Ákos vette magához a gyeplőt. (hamarosan bővebb bemutatás honlapunkon) A fiatal NB1-es NEKA-ból érkező átlövő, gyors egymás után 3 gólt szerzett, ezt még megfejelte Pásztor Ákos találata, igy 4-5-ös hátrányból percek alatt egy 4-0-s futást hoztak Nagy Károly vezetőedző fiai és átvették a vezetést 8-5-re! A futás után kapaszkodott a Szeged, de az első félidőben 5 gólt szerző Bendicsek ismét lehűtötte a kedélyeket és visszaállította a 3 gólos vezetést. (10-7) Az első játékrész legvégén Nagy Károly időkérése után még inkább felpörgött a csapat és Kállai Martin találatával kialakult az addigi legnagyobb előny a Cegléd javára 13-8, amivel jó szájízzel mehettek a fiúk a nagyszünetre.

 

Kevés szó esett az első félidőben a védekezésünkről és a kapusteljesítményről, ami azt gondolom magáért beszélt a mindössze 8 kapott góllal! Remekül zártak vissza a srácok a gyors és fiatal szegediek ellen, emellett pedig a két kapusunk parádézott: az egész meccset tekintve Tamási Zsolt kapott most hangsúlyosabb szerepet, aki 29 kapura menő lövésből 13-at megfogott, ami egészen kiváló, majd 50%-os védéshatékonyságot mutat. Vissza a mérkőzés második félidöjére: ismét jól kezdtek a srácok, 1 perc alatt két gyors találatot szereztünk és már hét gólosra duzzadt az előny. (15-8) Ezek után egy kicsit megzavarta a ceglédi fiúkat a kettő, egymás után befújt emberhátrány, amit némileg meglovagoltak a vendégek és 4 gólra felzárkóztak. (16-12) Itt jegyeznénk meg, hogy az egész meccset tekintve 8 darab 2 perces büntetést kapott csapatunk az ellenfél egyet, mi egy darab hetest se lőhettünk a szegediek hatszor próbálkozhattak a vonalról… A szegedi életjelek után, Gráf Martin góljával kezdődött egy újabb ceglédi momentum, a 40-ik és 44-ik perc között 5-1-es rohanást mutattunk be, Gráf foglalta keretbe ezeket a perceket, hiszen újabb találata után már 22-13-ra vezettek a ceglédi srácok! Az utolsó negyedórában, így már csak rutinos játékkal, hosszú támadásokkal kellett megtartani a biztos előnyt. Nem zavarták meg a fiúkat a sorozatos kiállítások sem, illetve a sérüléseket is átvészelte a Cegléd. Ezúton is jobbulást kívánunk a találkozón reméljük nem súlyosan megsérülő Mazák Martinnak és a fejsérülést szenvedő Teleki Leventének. Az utolsó percekben így már csak az volt a kérdés meg lesz e az áhított 10 gólos különbség a javunkra, amiről végül 10 másodperccel a befejezés előtt Bendicsek gondoskodott aki önmaga hetedik gólját szerezve kialakította a végeredményt, a 30-20-as Ceglédi KKSE győzelmet!

 

Óriási siker volt ez a srácoktól, főleg ilyen arányban, ami a folytatásra is remek alap lehet. A már említett védekezés mellett ki kell emelni a jó lövő százalékunkat is, a csapat 77%-al célzott az egész meccset tekintve ami remek. Ebből az aspektusból élen járt csapatunkban Pásztor és Juhász, akik ketten együtt 12 lövésükből 10-et a hálóba juttattak. Természetesen az egész csapatnak jár a dicséret, hiszen ehhez a sikerhez mindenki hozzátett: a stábon keresztül a szép számban megjelent szurkolókig. Ennek apropóján Pásztor Ákos csapatkapitány a csapattal karöltve szeretne a ceglédi szurkolók felé egy gesztust tenni! A következő fordulóban, az éllovas Orosháza csapatához utazik a Ceglédi KKSE, ahol hihetetlen módon fontos lenne a buzdítás. Ezért ingyenes buszt ajánlanak fel a fiúk a ceglédi kézilabda szimpatizánsainak. (jelentkezni az alábbi számon lehet: 30/3428225) A cél, hogy minél többen legyünk és együtt harcoljuk ki a győzelmet! A győzelem útjára tért a csapat, szeretne ezen is maradni!

Így tovább fiúk!

Hajrá Ceglédi KKSE!