+36 53 369 481
info@cegledhandball.hu
Interjú

Visszatekintés az előző félévre Pásztor Ákos csapatkapitánnyal

by: ckkse

0

Hogy sikerült a nyári felkészülés, a sérülések előtt hogyan vágtatok neki a bajnokságnak?

A nyári felkészülésünk több mint remekül sikerült, sorra húztuk be az edzőmeccseket: akkor úgy éreztem, hogy nem lehet majd nagy problémánk az NBI B/-ben és el tudjuk majd érni a kitűzött célunkat.(ezt továbbra is fenntartom!) Természetesen azt tudtam, hogy lesznek majd nehezebb mérkőzések és nehezítő körülmények, hiszen sok hosszú utazás lett az NB I-hez képest és jól erősítettek a rivális csapatok, emellett pedig van pár kifejezetten fiatal lendületes együttes is, akik bárkit megtudnak tréfálni! Összességében mondhatom, kicsit meglepett mindenkit az idei NB I/B erőssége. Ettől függetlenül úgy vágtunk neki az idénynek és játszottuk le ezt a félévet, hogy meglesz a kitűzött célunk (top 5: az elsőtől az ötödik helyig valamelyik, avagy az élmezőny) természetesen sportoló én is többről is álmodoztam és álmodok is!

Említetted erősödött az NB I/B, a nehéz szezonkezdést minek tudod még be?

Nyilván teljesen megváltoztatja a csapatnak a játékát és az öltözőn belüli hangulatot is, amikor rögtön a szezon elején kiesik egy kulcsjátékos, akire már az edzőmeccseken is építettünk.(Dobi Bencének ezúton is jobbulást!) Próbáltuk ehhez alkalmazkodni, viszont rettentően nehéz úgy a bajnokikra készülni és itt külön kiemelném az edzéseket is, hogy majdnem minden egyes héten hiányzik három-négy meghatározó játékos és lényegébe hétről-hétre újra kell építeni a csapatunk taktikáját.(a további sérülteket is várjuk vissza!) Csodák sajnos ezen a szintem már nincsenek, nem lehet a meccsek előtt két-három nappal az új taktikát szépen és pláne jól játszani. Arra viszont büszke vagyok és a csapat karakterét mutatja, hogy igazából úgy, hogy meghatározó játékosaink nem voltak, kimerem mondani egy csapat se tudott minket nagyon megverni, mindenki küszködött ellenünk! (talán kivétel ez alól a mezőkövesdi mérkőzés, ahol úgy érzem, hogy kicsit már fejben is elfogytunk a sok csapás okán) Azonban ez után össze kaptuk magunkat és szépen fejeztük be az őszi szezont, ami a jövőre nézve rendkívül fontos volt a Ceglédnek.

A csapat kezd lassan összeállni, tavasszal várható a Ceglédre jellemző előrelépés?

Amióta itt vagyok Cegléden minden évben januártól sokkal jobban játszottunk. Tavalyelőtt az NB I/B-ben majdnem kiestünk a felsőházból, végül pedig feljutást ünnepelhettünk és tavaly az NB I-ben is a jobbik arcukat mutattuk és ugye akkor kezdtük el gyűjteni a pontokat és emlékezhetnek hajszálakon, plusz a szerencsén is múlott, hogy nem maradtunk bent. Én most vagyok a legbiztosabb benne, tavasszal megindulunk felfele a tabellán! Tudjuk már mire számíthatunk, az új csarnokunkban is előnyt tudunk majd kovácsolni már a hazai pályából. Emellett a csapat is az új idényközben jött játékosokkal kialakult, most már csak az egészségnek kell megmaradni és biztosan jön a „szokásos” ceglédi tavaszi menetelés!

Te hogy vagy? Csapatkapitányként most több feladat rád hárulhatott ebben a nehéz időszakban, hogy élted ezt meg?

Ami engem személyesen illet, mondhatom életem egyik legnehezebb őszén vagyok túl, mind testileg, mind lelkileg. A felkészülés során és az első meccseken jól ment a játék és kiválóan is éreztem magam a bőrömben, de aztán elkapott egy betegség, (nehezen kaptam levegőt) ami miatt visszaesett a teljesítményem és nem tudtam kihozni magamból azt amit tudok. Amikor lejátszottam egy mérkőzést, két napig lázas voltam, nem beszéltem róla eddig, de így telt az utolsó bő két hónapom. Most már szerencsére túl vagyok a műtéten, így január közepétől már mindent csinálhatok, nagyon várom a tavaszt. Természetesen amikor nem voltam a betegség miatt, akkor is kommunikáltam folyamatosan a csapattal és próbáltam, próbáltuk Juhász Karcsival egyben tartani a kissé reményvesztett brigádot. Most már mindenki úgy érzi, túl vagyunk a nehezén. 2024-ben tiszta lappal, egy szenzációs tavasszal szeretnénk megajándékozni szurkolóinkat! Ezért dolgozunk és tudom, érzem elfogjuk érni céljainkat!